Halloween

Vind jij Halloween ook het leukste griezelfeest van het jaar? Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover! Dan mag je weer verkleed langs de deuren, mensen de stuipen op het lijf jagen en ‘trick or treat’ roepen.

Halloween wordt steeds populairder in Nederland . Daar doe jij toch ook aan mee? Kom alvast in de stemming met onze stickers. Plak ze op het raam en laat iedereen zien dat jij meemoet met het leukste griezelfeest van het jaar. Je kan de stickers ook gebruiken om de etalage van je winkel aan te kleden.

Maak een Halloweenpompoen
Plaats buiten een mooie Halloweenpompoen om het plaatje helemaal af te maken. Nog nooit een pompoen uitgesneden? Lees dan hieronder het stappenplan en ga vandaag nog aan de slag om de mooiste pompoen van de straat te maken!

Wat heb je nodig?

  – Een oranje pompoen
  – Een mes
  – Een lepel of meloenschep
  – Een pen of stift
  – Een waxinelichtje

Hoe ga je te werk?

  1. Zorg voor een grote oranje pompoen
   
  2. Snijd eerst een dakje uit de pompoen. Zorg er wel voor dat het mes schuin naar beneden in de pompoen gestoken wordt. Op deze manier ontstaat er namelijk een dakje dat je er makkelijk uit kunt halen en weer terug in kunt leggen zonder dat het in de pompoen valt.
   
  3. Pak de lepel of meloenschep om de pompoen uit te hollen. Snij zoveel mogelijk vruchtvlees weg zonder door de buitenwand heen te prikken, op deze manier blijft de pompoen het langst mooi.
   
  4. Teken met een pen of stift een halloweenfiguur op de pompoen. Snij voorzichtig langs de getekende lijnen de vorm uit de pompoen.
   
  5. Plaats een waxinelichtje in de pompoen.

 
Happy Halloween!